Spoštovani starši, obveščamo vas, da  bodo  odjave in prijave prehrane od 10. 10. 2017 potekale preko  spletne aplikacije, v katero boste  vstopali preko spletne strani Prve osnovne šole ali direktno. Za prijavo v aplikacijo boste prejeli lastno uporabniško ime in geslo, ki ga boste dobili s prvim izdanim računom za prehrano in ostalo. (UPN obrazec ali na vaš elektronski naslov).

 

Dostop do spletne aplikacije za PRIJAVO/ODJAVO prehrane

Na aplikacijo se  prijavite  preko spletne strani Prve osnovne šole www.prva-os.si, na naslovu: Prijava starši

ali s klikom na sliko aplikacije

Dodatna navodila za prijavo


ODJAVA SUBVENCIONIRANEGA OBROKA:

je  PRAVOČASNA v kolikor  bo elektronsko sporočilo poslano en dan prej in sicer do 9. ure.

V izrednih okoliščinah (bolezen) lahko elektronsko odjavo pošljete najkasneje do 9. ure istega dne. V tem primeru se šteje odjava za prvi dan odsotnosti kot nepravočasna, za  naslednje dni se odjavi.  Odjava za nazaj ni mogoča.

V kolikor subvencioniranega obroka ne odjavite, otroka pa ni v šolo, se vam obroki za dni odsotnosti otroka zaračunajo s polno ceno obroka.

PRIJAVA NE SUBVENCIONIRANEGA OBROKA:

– KOSILO,

– OPB malico,

pošljite en dan prej ali  najkasneje do 9. ure za isti dan.

ODJAVA  NE SUBVENCIONIRANEGA OBROKA:

– MALICA, v izrednih okoliščinah (bolezen) lahko elektronsko odjavo pošljete najkasneje do   9. ure istega dne. V tem primeru se šteje odjava za prvi dan odsotnosti kot nepravočasna,  za naslednje dni se odjavi.   Odjava za nazaj ni mogoča.

– KOSILO,

– OPB malica.

je pravočasna, če pošljete elektronsko  sporočilo en dan prej do 9. ure,  v izrednih okoliščinah (bolezen) je odjava na ne subvencioniran obrok pravočasna, če bo elektronska pošta prejeta do 9. ure za isti dan. Odjava za nazaj ni mogoča.


Spoštovani starši,

v šolski kuhinji se trudimo, da zadovoljimo željam in potrebam otrok, pri tem pa upoštevamo smernice zdrave prehrane. Želimo si, da bi bil trud, ki ga vlagamo v pripravo jedi, poplačan z veseljem in zadovoljstvom otrok pri uživanju le-teh.

Pozorni smo tudi na tiste, ki potrebujejo dietno prehrano. Dietni obroki so glede na vrsto alergije ali druge prehranske omejitve načrtovani in izpeljani iz dnevnega jedilnika zdravega otroka. Tako izpeljani jedilniki dajejo čim manjši občutek drugačnosti v krogu sovrstnikov.

Dolžnost vas staršev je, da v začetku novega šolskega leta otroka prijavite na dietno prehrano. Učenci naj oddajo potrebno dokumentacijo svojemu razredniku ali vodji šolske prehrane. Prijava je mogoča z izpolnjenim obrazcem Prijava učenca na dietno prehrano. V primeru medicinsko indicirane diete pa je potrebno priložiti Potrdilo o medicinsko indicirani dieti za otroka, za odjavo pa Potrdilo o ukinitvi medicinsko indicirane diete za otroka. Medicinsko indicirano dieto za otroka predpiše specialist pediater, usmerjen v področje na sekundarni ali terciarni ravni, v skladu z veljavno medicinsko doktrino.

  • Pri enostavnih stanjih (npr. laktozna intoleranca) lahko dieto predpiše tudi izbrani zdravnik na primarni ravni (ki naj bi bil specialist pediater ali specialist šolske medicine).
  • Potrdilo o medicinsko indicirani dieti za otroka (poenoten obrazec za potrebe vzgojno-izobraževalnih zavodov) izda specialist pediater z dodatnim znanjem iz ustreznega področja ali izbrani zdravnik (ki naj bi bil specialist pediater ali specialist šolske medicine) na podlagi izvida specialista pediatra, usmerjenega v področje, če je to potrebno.
  • Izbrani zdravnik na podlagi anamneze in klinične slike izda začasno potrdilo o dieti, ki velja največ 6 mesecev oz. do pregleda pri specialistu pediatru z dodatnimi znanji iz ustreznega področja na sekundarni ali terciarni ravni.

Vsi potrebni obrazci za prijavo na dietno prehrano se nahajajo spodaj v prilogi.

Osebno se lahko oglasite pri vodji šolske prehrane Manci Vojnovič ali v šolski kuhinji pri glavnem kuharju Smiljanu Sukiču. Predhodno se lahko dogovorite za termin na telefonski številki 041 416 039 (Manca Vojnovič) ali na 02 88 39 928 (kuhinja).

V želji, da bo sodelovanje z vami v zadovoljstvo in zdravje vašega otroka, se vam najlepše zahvaljujemo.

Vodja šolske prehrane: Manca Vojnovič                              Ravnateljica: Zvonka Murko

Vodja šolske kuhinje: Smiljan Sukič

 

Potrdilo o medicinsko indicirani dieti za otroka

Potrdilo o ukinitvi medicinsko indicirane diete za otroka

Obrazec za prijavo na dietno prehrano

Obrazec za odjavo na dietno prehrano

 

(Skupno 3.785 obiskov, današnjih obiskov 1)