Evropska vas 2012

V okviru projekta Evropska vas bomo letos podrobneje raziskovali našo domovino, Slovenijo.

 

S projektom želimo  poleg izboljšanja bralne in računalniške pismenosti predvsem spodbujati našo narodno zavest.

Na razredni stopnji že nekaj časa odkrivajo slovenske zanimivosti, učenci predmetne stopnje pa so delo v projektu začeli s slovensko obarvanimi pustnimi maskami (maske si lahko ogledate v galeriji slik) , ter nagradno igro v šolski knjižnici. Še več o naši Sloveniji bomo poiskali v okviru med predmetnih povezav konec aprila.

 

Vas zanima, kaj o Sloveniji in Slovencih menijo tujci, ki živijo pri nas? Potem si oglejte dokumentarni film Slovenci:

SLOVENE’S : SLOVENCI – dokumentarni film

Lepa predstavitev Slovenije

SLOVENIJA

 

 

Dan Evrope, 9. maj,  je eden od simbolov Evropske unije, ki ga je Svet Evropske unije sprejel na vrhu v Milanu leta 1986.

Dan Evrope je priložnost za dejavnosti in dogodke, ki Evropo približajo njenim državljanom in narode Unije zbližajo med seboj.

Evropsko vas postavimo vsako leto v devetih središčih Slovenije, ki so Murska Sobota, Maribor, Celje, Dolenjske Toplice, Bled, Ljubljana, Koper, Nova Gorica in Slovenj Gradec.

Na Koroškem bomo ob dnevu Evrope, 8. maja 2013,  zaključili celoletni projekt Evropska vas 2013 s postavitvijo vasi, v mestnem središču Slovenj Gradca.

Sodelujoče šole in vrtci koroške  regije  bodo na Glavnem trgu v Slovenj Gradcu predstavilo svoje videnje kulturno-zgodovinskega mozaika Evrope.

V evropski vasi bodo na stojnicah izpostavljene posebnosti držav, zanimivosti, etnografske posebnosti, pokrajine, ljudske šege in navade, običaji in jezik ter prepoznavnosti vsake izmed njih; na osrednjem odru pa bodo šole predstavile države  še v pesmi, plesu, igri in v živi besedi.


Zastave


EVROPSKA VAS 2013

SE  BO DOGAJALA: na  Glavnem trgu v Slovenj Gradcu, 8. maja 2013.

 

 

(Skupno 41 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost