Mirovniški festival v Slovenj Gradcu z naslovom ŽIVI SVET na Prvi osnovni šoli Slovenj Gradec

Učenci se bodo s pomočjo različnih delavnic in aktivnosti seznanili s vplivom človeka na naravo in obratno, z razvojem ekologije, varovanjem okolja in izvedeli številne zanimivosti. Poleg Unescovih delavnic pa bomo praznovali Dan slovenskega športa. Športna zveza Slovenj Gradec je danes pripravila športni dan za učence od 1. do 5. razreda. Na predstavitvi sodeluje 11 športnih društev: atletika, judo, odbojka, ples, rokomet, badminton, košarka, tenis, šah, taborniki in orientacija.

Na daljavo pri našem Unesco projektu sodelujejo tudi OŠ Črna na Koroškem, OŠ Maksa Pleteršnika Pišece, OŠ Nazarje, OŠ Franceta Prešerna Črenšovci, OŠ Turnišče in do decembra se nam bodo priključile še nekatere Unesco osnovne in srednje šole.

Učenci 4. in 5. razredov pa so obeležili Svetovni dan miru, ki je namenjen spodbujanju miru in nenasilja po vsem svetu ter ozaveščanju ljudi o pomenu reševanja konfliktov na nenasilen način. Praznovanje tega dne nas spominja, da je mir vrednota, ki jo moramo negovati in si prizadevati za njeno ohranitev. Pomembno je, da se zavedamo, kako lahko vsak posameznik prispeva k miru v svoji skupnosti in širše. Svetovni dan miru nas spodbuja k premišljevanju o načinih, kako lahko ustvarimo bolj mirno in pravično družbo za vse. Čas so namenili prijateljstvu, odnosu drug do drugega, kulturi, glasbi, pesmi, … Vsi skupaj so se zbrali v učilnici in z nasmehom na obrazu zapeli, se objeli in uživali drug z drugim. Njihovi glasovi so zadoneli po šoli. Uživali so. Ob koncu dneva pa so si pripravili sadno malico. Sami so si porazdelili delo, lupili in rezali sadje. Vse so lepo pospravili in si privoščili posladek.

Prispevek: OŠ Maksa Pleteršnika Pišece

Prispevek: OŠ Nazarje

https://prvaossg.splet.arnes.si/files/2023/12/Pesmi-in-verzi-o-miru-in-zivljenju-1-OS-Nazarje.docx

https://prvaossg.splet.arnes.si/files/2023/12/Skrb-za-naravo-pomaga-ohranjati-kulturno-in-naravno-dediscino-OS-Nazarje.pdf

Prispevek: OŠ Turnišče

https://prvaossg.splet.arnes.si/files/2023/12/DREVO-MIRU-1.docx

https://prvaossg.splet.arnes.si/files/2023/12/ZIVI-SVET.pdf

(Skupno 256 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost