Utrinki iz Dneva brez računalnika

V sredo, 8. 4. 2020, je bil poseben dan in sicer dan brez računalnika ali tablice.

Priporočali smo vam, da preberete knjigo in na osnovi te napišete domišljijski spis ali strip ali narišete risbo z različnimi tehnikami, izdelate didaktično igro ali igračo za vašo družino, posnamete glasbeni video, se fotografirate pri športnih aktivnostih, napišete recept za vašo najljubšo jed in jo pripravite za kosilo, pri tem se posnamete ali fotografirate, presenetite starše z njihovo najljubšo večerjo … Ideja in vodilo je bilo, da vsi učenci delate različne stvari za šolo, vendar brez računalnika in tablice (razen, ko se seveda posnamete).

Predstavljamo vam samo nekaj izredno dobrih izdelkov, ki so nastali na ta dan.

Timotej Klemenčič, 8. b

Timotej je likovno ustvarjal.

Hana Keserin, 6. b

Hana, je igrala badminton in vadila lokostrelstvo.

Lokostrelstvo sem izbrala zato  ker sem si že od nekdaj želela pridružiti klubu, kjer bi z drugimi vadila in se izboljšala v tem športu. Lok sem si naredila sama, pred 3 leti, s pomočjo mojega dedka. Vključno s puščicami in tarčo. Ker je bila tarča že stara sem si naredila novo. Vadila sem bribližno uro in pol. Lokostrelstvo je bila moja zamisel. Ko sem končala z lokostrelstvom sem odšla igrati badminton z mojim bratom. V dnevu brez računalnika sem se zelo zabavala. Takšnih dnevov bi si želela več.

Valentino Vegi, 6. c

Valentino, se je za dan brez racunalnika odločil, da bo imel naravoslovni dan in počistil Homšnico. Bil je v naravi v spremstvu mame, s katero sta  zelo dobro izkoristila prelep dan.

Anika Strmčnik, 7. a

Anika, je dan brez računalnika preživela tako, daje odšla na pohod proti Staremu trgu, mimo baročnih kapelic Križevega pota do cerkve svetega Pankracija na gradu.

Za ta pohod sem se odločila, saj se zaradi trenutnih razmer veliko premalo gibljem in uživam na svežem zraku. Tako sem se odločila tudi zaradi lepega vremena. Ideja je bila moja, starši pa so se s tem strinjali. Na pohodu sem bila dve uri, saj sem si vzela čas za opazovanje in občudovanje okolice, spomladanskih rož, pa tudi za fotografiranje. Bilo mi je zelo všeč. Takih dejavnosti si želim tudi v prihodnje.

 

Šejla Gerzić, 6.a

Odločila se se, da bom poslala nekaj fotografij in dva posnetka mojega treninga,ki ga zelo rada obiskujem in kjer sem postala zelo uspešna od meseca septembra. In to je seveda rokomet.  Treninge redno obiskujem, ampak v taksni situaciji je potrebno to opravljati v stanovanju ali zunaj. Današnji moj trening je trajal nekje pol ure brez igranja, samo ogrevanje. Želim si več takšnih dni, ker imam takšne dneve jaz vsak dan in še zraven dodatno šolanje na daljavo.

Lea Hudolist, 7. a

Lea je s starši imea športni dan. Skupaj so odšli po Lušni poti.

Lea Hudolist

Ajda Hovnik Krivec, 6. a

Ajda je z četom in bratom odšla v gozd. Iz vej in materiala, ki so na našli v gozdu, so si naredili zavetje.

Ajda Hovnik Krivec

Ožbej Ovčar, 8. b

Ožbej je imel športni dan na temo jahanje.

Netty Navodnik, 7. b

Na dan brez računalnika sem s sestro in očetom odšla na športni dan. Malo smo se peljali, nato pa šli peš do lovske koče v Golavabuki. Ogledali smo si razgled se slikali, in se peljali do Partizanskih bolnic. To so male hiške v gozdu. Skoraj neopazne. V hišah so postelje in soba za operiranje. V sobi za operiranje so bile škarje, posode in stol za pregled. Ko smo si ogledali vse hiške, smo se odpravili domov.
Ko smo se pripeljali domov sva z Zarjo igrali odbojko. To je kar trajalo. Po odbojki sva odšli v kuhinjo in se odločili da bova spekli oljno pecivo. To je biskvit z gozdnimi sadeži ali navadnim sadjem. Pripravili  sva moko, sladkor, pecilni prašek, vanilijev sladkor, olje, vodo in gozdne sadeže. Vse sestavine sva zmešali in maso vlili v pekač. Po vrhu sva nasuli tudi gozdne sadeže. Dali sva v pečico, na 180-190°c za pol ure. Po pol urah sva biskvit vzeli iz pečice in ga poizkusili. Bilo je zelo dobro. Po pečenju biskvita smo imeli kosilo. Po kosilu sva z Zarjo spet igrali odbojko, nato pa je šla Zarja urejat svoj mali vrt. Ko je bila ura 15:30, smo se z mamo in Zarjo odpravile proti Šmartnu do trgovine. Obula sem si rolerje in se peljala po kolesarski stezi do Merkurja. Peljala sem se tudi nazaj, in ko sem prišla domov sem bila zelo utrujena, zato sem šla v sobo in se ulegla na posteljo. Tako je potekal moj dan brez računalnika ali tablice.
Domen Prednik, 7. a
Domen je imel športni in tehnični dan. Odšel je na pohod in izdelal lutko.
Ana Areh, 9. a in Katja Areh, 6. c

Ana in Katja, sestrici, sta se odločili, da naloge za dan brez računalnika naredita s skupnimi močmi.

Najina zgodba se odvija okoli domišljijska spisa Plesoči špageti, ki sva ga napisali za slovenski jezik, priprave kosila in pisanje recepta za gospodinjstvo. Katja je ustvarila sliko za likovno umetnost, Ana pa je bel list papirja spremenila v repliko strani iz starinske knjige, ki ga je s kavo obarvala in s pomočjo mame tudi ožgala rob za tehnični pouk.

Zala Špoljar Slivnik, 8. b

Ob dnevu brez računalnika, sem naredila večerjo – slane ajdove palačinke z tuno, sirom in zelenjavo. Za to aktivnost sem se odločila, ker se mi je ta jed zdela zanimiva in sem jo želela poskusiti pripraviti. Za pripravo sem porabila približno 45 minut. Recept sem našla na spletu. Tak dan se mi je zdel zelo zanimiv in z veseljem bi ga ponovila.

Naja Petričević, 6. c

Naja je pripravila kosilo in upa, da bomo kmalu v šoli spet skupaj kuhali.

Marcel Tisnikar, 8. b

Marcel se je lotil kosila, ki mu je zelo dobro uspelo. Njegov jedilnik pa je bil takšen:

-piščančje meso v omaki, riž z rdečo lečo in korenjem, paradižnikova solata.

Lovro Krajnc, 7. b

Lovro je pripravil štrudelj.

Julijan Goličnik, 8. b

Julijan je spekel buhteljne.

Nikolina Glamočanin, 6. c

Nikolina je napisala prelep spis.

Aleks Kašnik, 8. c

Aleks je imel tehnični dan.

Učenci 5. b so bili ustvarjalni na vseh področjih.

  

(Skupno 1.829 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost