Varstvo otrok – nujni primeri

Spoštovani starši,

v kolikor morate še naprej opravljati delo, ki je pomembno za delovanje družbe in države v izrednih razmerah in potrebujete varstvo za svojega osnovnošolca, vas prosimo, da potrebo po varstvu sporočite na elektronski naslov kontaktne osebe matične šole:

zvonka.murko@guest.arnes.si in lidija.konecnik@guest.arnes.si

Organizacijo nujnega varstva bomo dogovorili občina, ravnatelj šole in poveljnik Civilne zaščite.

Po GDPR nimamo ustreznih podatkov o tem, kje ste starši zaposleni in kdo od vas bo nujno potreboval varstvo, ker oba starša opravljata tako delo, da ne moreta zagotoviti varstva za otroka na svojem domu. Zato vas prosimo, da to sporočite sami.

V prijavi navedite:

  • ime in priimek otroka,
  • razred, ki ga obiskuje,
  • zadolžitev, ki jo imata oba starša in
  • čas, v katerem bi varstvo za otroka potrebovali.

Svojo potrebo po varstvu boste morali izkazati s pisno izjavo delodajalca, pri katerem ste starši zaposleni in bo izkazovala, da opravljate delo, ki je pomembno za delovanje države v izrednih razmerah. Edini pogoj, da se lahko učenec vključi v nujno varstvo je, da je zdrav in da ne kaže znakov bolezni.

Kje in kako bo nujno varstvo potekalo, vas bomo obvestili, ko bomo pridobili potrebe vas, staršev, in ko se bodo ravnatelji Mestne občine Slovenj Gradec dogovorili z županom in poveljnikom civilne zaščite.

V upanju, da bomo vsi naredili kar največ za zaustavitev širjenja koronavirusa vas lepo pozdravljam.

Župan Mestne občine Slovenj Gradec

Tilen Klugler, l.r.

 

 

 

 

 

 

 

(Skupno 219 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost