Unesco tabor 2017

9. in 22. 9. 2017 je bil na Prvi OŠ Slovenj Gradec Unesco tabor z naslovom Kam pa kam…?, katerega se je udeležilo več učencev in mentorjev različnih šol: OŠ Ledina, OŠ Franja Goloba Prevalje, OŠ Črna na Koroškem, OŠ Šmartno pri Slovenj Gradcu, ŠC Gimnazija Ravne na Koroškem in Italijani.

V četrtek, 21. 9. 2017, po sprejetju gostov( učencev in njihovih mentorjev), je sledila priredite v naravoslovni učilnici. Učenci gostje so se po prireditvi pridružili delavnicam svojih gostiteljev, mentorje pa je čakala delavnica pri medičarju. Sledilo je kosilo, delavnica z izdelovanjem daril in miza peko palačink. Sledilo je prosto druženje.

Ob 17. 00 so imeli mentorji okroglo mizo z Luko Kropivnikom, za učence pa so se nadaljevale delavnice s taborniki, plesno šolo Devžej, delavnica z bobni, večerja in Unescov ples, ki ga je pripravila šolska skupnost in devetošolci. Po plesu pa je sledilo spanje na šoli.

V petek, 22. 9. 2017 smo, po zajtrku in prihodu mentorjev, zasadili drevo miru v šolskem parku v naravoslovni učilnici, kjer smo obeležili mednarodni dan miru/ ENO Tree Planting. Sledila je generalka s plesno šolo Devžej in delavnice v Koroškem pokrajinskem muzeju ter ogled prireditve ob odprtju razstave izbranih otroških likovnih del in razglasitev nagrajencev natečaja za izvirno otroško likovno in literarno delo ter fotografijo.

Ob 12. 30 je sledil nastop na Glavnem trgu s plesom nato kosilo in ob 14. 00 smo se poslovili od gostov in zadovoljni zaključili naše dvodnevno druženje.

 

(Skupno 114 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost