Fotografije sonca

V dolini nas je prekrivala megla, zato smo se pogumno odpravili iskati sonce in našli smo ga na Kopah. Tam smo postavili teleskop in si naše sonce pobliže ogledali.

Fotografirali smo sonce, sončeve pege in slišali veliko zanimivih stvari. Izvedeli smo, da sonce ni trdna snov in da se nekateri njegovi deli vrtijo hitreje kot drugi, kaj je green ray in se na lastne oči prepričali, kako nevarno je sonce za naše oči, če jih ne zaščitimo.

Comen5 Comen1

Zahvaljujemo se doc. dr. Robertu Repniku prof. Fakultete za  naravoslovje in matematiko ter Pedagoške fakultete Maribor, ki smo ga v petek, 13.12.2013, povabili in ga prosili, da nam pomaga fotografirati sonce.

 

Ker nas je v dolini prekrila megla,  smo se pogumno odpravili iskati sonce in našli smo ga na Kopah. Tam smo postavili teleskop in si naše sonce pobliže ogledali.

Fotografirali smo sonce, okrašeno s pegicami in slišali veliko zanimivih stvari. Izvedeli smo, da sonce ni trdna snov in da se nekateri njegovi deli vrtijo hitreje kot drugi, kaj je green ray in se na lastne oči prepričali, kako nevarno je sonce za naše oči, če jih ne zaščitimo.

Na delavnici smo posneli nekaj fotografij, ki jih bomo januarja predstavili našim partnerjem na Finskem.

V marcu bomo pripravili še eno tako delavnico in upajmo, da nam takrat ne bo treba na Kope, čeprav nam je bilo tokrat zares lepo.

Sončen pozdrav,

Comenius Šolska partnerstva, Sunny Sustainability, Vztrajajmo s soncem


(Skupno 116 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost