Dobrodelnost

Neredko slišimo, kaj vse bi bilo potrebno početi z otrokom, da bi stopal po pravi poti v življenju. Skušamo mu posredovati tiste vrednote, v katere verjamemo sami in upamo, da se le-te globoko zakoreninijo v njem. Dobrodelnost oz. skrb za bližnjega, je ena izmed univerzalnih človeških vrednot. Iz razloga, da to vrednoto nekoliko povzdignemo, smo se na Prvi osnovni šoli Slovenj Gradec odločili, da izvedemo Dan dobrodelnosti.

Dan dejavnosti je bil namenjen vsem učencem naše šole. Dan smo vsi skupaj posvetili dobrim dejanjem in dobremu delu za lepši svet. Želeli smo spodbuditi otroke, da s pismom izkažejo srčnost in sočutje ter s tem polepšajo dan starostnikom, ki so v tem obdobju še toliko bolj osamljeni, prikrajšani in ranljivi.

Učence smo nagovorili, da pripravijo pismo, s katerim bodo polepšali in obogatili dan enemu starostniku v domu za ostarele. Odziv otrok je bil izreden. Vsega skupaj se je nabralo 450 pisem, ki so jih učenci napisali lastnoročno, le-te pa obogatili z risbico, nekateri tudi z izvirnim izdelkom in vse skupaj v kuverti oddali v nabiralnik na šoli.

Pisma z voščili, globokimi, izvirnimi ter iskrenimi mislimi so bila resnično dih jemajoča. Prav ganljivo, koliko srčnosti, iskrenosti, topline in sočutja premorejo naši otroci.

Odziv iz Doma starostnikov v Slovenj Gradcu:

Lepo pozdravljeni!

Še vedno smo skupaj s stanovalci pod vtisi dneva DOBRODELNOSTI. Večina stanovalcev je potrebovala pomoč pri branju pisma in moram priznati, da sem ponekod komaj zadrževala solze.

Nekaj tako preprostega, takšna malenkost, a hkrati v teh časih za naše stanovalce okno v svet.

Stanovalci, ki so prejeli kakšno malenkost jo s ponosom nosijo s sabo po hodnikih in pokažejo vsem mimoidočim, še posebej zapestnice.

Stanovalci, skupaj z zaposlenimi, smo se odločili, da bomo na vsa prejeta pisma odgovorili, potrebovali bomo cca. 14 dni, nato pa vas obvestimo na kakšen način vam lahko to predamo.

Stanovalci in zaposleni doma vam želimo lep dan in še lepši vikend.

(Skupno 95 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost