Dan dobrodelnosti

V petek, 8. 1. 2021 bomo imeli na naši šoli Dan dobrodelnosti. Dan dejavnosti je namenjen vsem učencem naše šole. Dan bomo vsi skupaj namenili dobrim dejanjem in dobremu delu za boljši svet. Naredili bomo nekaj dobrega za ljudi, ki živijo v domovih za ostarele.

Vsak otrok naj lastnoročno napiše pismo, nariše risbo in izdela kuverto (podrobnejša navodila bodo imeli otroci naložena v MS Teamsih, v kanalu Dan dobrodelnosti, pod datotekami). Pismo naj otroci prinesejo na šolo v petek, 8. 1. ali v ponedeljek, 11. 1. do 14.00, kjer bodo pred A vhodom Prve OŠ pripravljeni nabiralniki po triadah, enako velja za POŠ Sele Vrhe. Prosimo vas, da otroci pisemskih ovojnic ne zalepijo, ker jih bomo predhodno pregledali.

Dobljena pisma bomo razposlali po koroških domovih za upokojence.

Z dnevom dobrodelnosti želimo spodbuditi otroke, da s pismom polepšajo in obogatijo dan starostnikom, ki so v tem obdobju še posebej ranljivi, izolirani in osamljeni v domovih za ostarele. 

Majhnih, a dobrih del, ki jih premore vsak med nami, je lahko res veliko. Včasih potrebujemo le motiv, da si zadamo resnično iz srca razveseliti nekoga, ne da bi v zameno karkoli pričakovali. Želimo si, da ob dajanju sebe drugim in ob pravi sočutnosti, učenci preživijo čudovito izpolnjen in srčen dan, ki bo obogatil njih in starostnike, ki bodo njihova pisma dobili.

Ravnateljica Lidija Konečnik Mravljak in kolektiv Prve osnovne šole Slovenj Gradec

(Skupno 133 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost