Planetu Zemlja prijazna šola 2018/2019

V šolskem letu 2018/19 sta se Prva osnovna šola Slovenj Gradec in Podružnična osnovna šola Sele-Vrhe prijavili na vseslovenski natečaj Planetu Zemlja prijazna šola, ki ga razpisuje društvo Planet Zemlja in si pridobili naziv Planetu Zemlja prijazna šola 2018/2019. Na obeh šolah je sodelovalo 270 učencev pod mentorstvom 12-ih učiteljic. Sodelovali smo v treh projektih: Eko beri, Karavana varne kemije in Zelena nit.

V projektu so na matični šoli poleg učencev 1. triade sodelovali učenci 8. razreda, učenci bolnišničnega oddelka, starši in zunanji sodelavci. Projekte smo vključili v dneve dejavnosti, pouk in OPB.  Največ učencev je sodelovalo v projektu EKO BERI, saj se na šoli trudimo, da bi bili branju prizna šola. Skozi projekt smo brali knjige, pravljice in zgodbe z ekološko vsebino, se pogovarjali o ločevanju in recikliranju odpadkov, ustvarjali likovne in tehnične izdelke ter didaktične učne pripomočke. Za zaključek projekta smo se naučili pesem Košek za smeti, učenci 3. b pa so pripravili gledališko predstavo »Skrbimo za naš planet«.

Na Podružnični osnovni šoli Sele-Vrhe so v natečaju Planetu Zemlja prijazna šola sodelovali vsi učenci in učiteljice podružnice. Skozi celo šolsko leto so preko različnih dejavnosti urejali naravoslovno učilnico in zeliščni vrt, uporabljali pridelke z vrta, ločevali odpadke, izdelali pustne maske iz naravi prijaznih materialov in brali eko zgodbe. Ob teh dejavnostih je nastala še gledališko plesna igra, ki govori o našem odnosu do narave, do našega planeta. 

Z izvedbo projektov in vključevanjem vsebin v naše vzgojno-izobraževalno delo smo zelo zadovoljni, saj smo z aktivnostmi osveščali učence, starše in lokalno skupnost z razstavami, didaktičnimi pripomočki, prireditvami, dnevi dejavnosti ter objavami v lokalnem časopisu.

V prilogi si lahko preberete POROČILO.

(Skupno 181 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost