Teden otroka 2013

TEDEN OTROKA 2013  (7. – 13. oktober)

Teden otroka je projekt Zveze prijateljev mladine Slovenije, ki temelji na obeleževanju Svetovnega dneva otroka. Projekt se začne vsak prvi ponedeljek v mesecu oktobru in je potekal od ponedeljka, 7. do nedelje 13. oktobra.  

 Letošnja tema tedna se je glasila: Kako je biti otrok v današnji družbi? Omenjen naslov spodbuja otroke k temu, da povedo, o čem razmišljajo, kaj doživljajo, čutijo, občutijo krivice ali zadovoljstvo ter obenem spodbuja odrasle, da razmislijo, prisluhnejo, kaj več storijo za otroke danes, v današnji družbi…V tem tednu so bili organizirani različni prostočasni in razvedrilni programi za otroke v vseh krajih po Sloveniji.

 

Na šoli smo preživeli zanimiv teden z veliko dogajanja. Učenci 1. triade so se v okviru mediacije učili o pomenu čustev, ogledali lutkovno predstavo, obiskali pravljične ure in pekli kostanje. Prvošolce smo sprejeli v Šolsko skupnost. Učenci od 5. do 9. razreda so izbirali glasbene želje, ki so se vrtele vsak glavni odmor. Pri glasbeni umetnosti so potekale plesno-glasbene urice, kjer so sestavljali koreografije in jih tudi odplesali. V ponedeljek in torek so učenci od 4. do 9. razreda odšli v kino, kjer so si ogledali zanimiv film. Za učence 9 – ih razredov smo pripravili potopisno predavanje z naslovom Azija – življenje otrok. Večina je obiskala šolsko knjižnico in nekateri tudi knjižnico Ksaverja Meška Slovenj Gradec. Po razredih so potekale še druge aktivnosti, kot so petje, ustvarjanje v delavnicah in igranje družabnih iger.

Maja Dretnik

(Skupno 45 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost