Mirovniški tabor 2013

VODA = ŽIVLJENJE

Na Prvi osnovni šoli Slovenj Gradec smo izvedli mednarodni projekt, na katerem so sodelovali učenci in učitelji sedmih Unesco šol iz Slovenije. Naš tabor je potekal 19. in 20. septembra. Cilj tabora (projekta) je bil ta, da učenci preko številnih različnih delavnicah spoznajo pomen voda, da ljudem približamo pomen sožitja z naravo, da se učimo drug od drugega in hkrati tkemo prijateljske vezi.

Un1 Un2

 

 

V projektu so sodelovali vsi delavci šole, vsi učenci, ki so tako ali drugače ustvarjali in podrobneje razmišljali o pomembnosti našega življenja. V dvodnevnem projektu so potekale številne delavnice, naravoslovni dnevi, športni dnevi. Učenci sp sodelovali v Energijski noči in prenočili na naši šoli. Področja dejavnosti so bila naslednja: čudežna voda, mlinček, voda je naravna dediščina, gozd, živi potoček, voda od jutra do večera, tiha voda bregove dere, …

K sodelovanju v delavnicah smo povabili tudi zunanje sodelavce, strokovnjake na določenih področjih. V petek pa smo se z dvema stojnicama predstavili tudi na Mestnem trgu. Vsi naši mladi gostje so skupaj z »gostiteljem« iz naše šole preživeli dva nepozabna dneva, zagotovili pa so, da se k nam z veseljem spet vrnejo. Prijateljstvo, druženje in spoznavanje drugačnosti so vrednote, ki jih  je vredno spoštovati in razvijati. Ob tem spoznavamo drug drugega in pripomoremo k  širjenju pozitivnih vrednot.

Vodja nacionalnega projekta na šoli Valerija Belaj

(Skupno 123 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost