Državni UNESCO kviz in »Ekodan«

22.4. (Dan Zemlje) smo se mentorica Eva Osojnik in 3 učenke sedmih razredov udeležili tradicionalnega NACIONALNEGA PROJEKTA »EKODAN« in državnega UNESCO kviza na OŠ Bratov Polančičev Maribor.

Po uvodnem pozdravu ga. ravnateljice so se učenci razporedili po različnih delavnicah. Učenci so prebirali »ekostihe«, predstavili »ekodialoge« v angleškem jeziku in izvedli glasbeno točko s pomočjo instrumentov, ki so jih iz odsluženih materialov in embalaže izdelali sami. To pa je bilo le nekaj izmed mnogih delavnic, ki so jih na šoli pripravili za učence. Naša učenka Petra Arih se je pridružila delavnici »ENDANGERED ANIMALS«, kjer so se učenci pogovarjali o problematiki izginjanja nekaterih živalskih vrst. Delavnica je potekala v angleškem jeziku.

Nekaj učencev pa se je preizkusilo na državnem UNESCO KVIZU. Tema kviza je bila VODA. Učenci so odgovarjali na vprašanja o uporabi vode v gospodinjstvu, o vodi v naravi, vodnih športih, vremenu, podnebnim spremembam, o rekah, jezerih, morjih ter tudi o vodnih živalih in rastlinah. V kvizu so sodelovali učenci iz 15 UNESCO zavodov iz Slovenije in Hrvaške. Našo šolo sta pri kvizu zastopali dve učenki, Lea Pogorevčnik in Janja Poberžnik.

Učenke so povedale, da jim je bil dan zelo všeč, saj je bil drugačen od vsakdanjega, navadnega pouka.

Za ogled slik klikni tukaj.

(Skupno 122 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost