Dan jezikov

V torek, 8. 12. bomo imeli na šoli dan dejavnosti z naslovom Dan jezikov. Jezik in komunikacija nas spremljata od našega rojstva. Pogosto se niti ne zavedamo, da okolici v vsakem trenutku nekaj sporočamo, če ne z besedami, pa z govorico telesa ali nebesedno komunikacijo. S pomočjo jezika ustvarjamo tudi vse naše odnose. V času šolanja na daljavo se je komunikacija preselila na  svetovni splet, kjer se znova učimo vzpostavljati stike in na novo, na daljavo, vzpostavljamo odnose.

Kadar komuniciramo v tujem jeziku, se ne učimo samo besed, ampak spoznavamo tudi kulturo in navade nekega naroda. V Evropi obstaja približno 225 avtohtonih jezikov.

Jeziki po svetu - mojpogled.com

Naša šola že leta sodeluje v mednarodnem projektu Erasmus+, ki poteka v okviru evropske unije, zato bodo učenci ta dan izvedeli več o našem novem projektu in državah, iz katerih prihajajo partnerske šole. Spoznali bodo jezike, ki jih govorijo, ter jih primerjali z maternim jezikom. Za konec bodo ustvarili znak projekta Erasmus+ ali znak za majico Evropski dan jezikov. Želimo si, da učenci preživijo zanimiv dan ob spoznavanju značilnosti svojega  in tujih jezikov, ter komunikacije.

Erasmus + | Višja prometna šola Maribor

Ravnateljica Lidija Konečnik Mravljak in kolektiv Prve osnovne šole Slovenj Gradec

(Skupno 141 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost