Dan slovenske hrane smo letos obeleževali 20. 11. 2020 in kot njegov osrednji dogodek Tradicionalni slovenski zajtrk, že deseti povrsti. Projekt smo, zaradi zapletenih epidemioloških razmer, izvedli nekoliko drugače kot v preteklih letih.

Zajtrk na daljavo je sprva morda zvenelo kot neosebno povabilo. Ob isti uri smo se v domači kuhinji posedli vsak za svojo mizo, si pripravili svojo najljubšo skodelico mleka ter med, maslo, kruh in jabolko in si zajtrk pripravili tako, kot je nam najljubše. Pa vendar nismo bili sami. Bili smo povezani s tradicijo, domačimi okusi, z zavestjo o zdravi hrani, radovednostjo kako diši v sošolčevi kuhinji in katera je sorta jabolka, ki jo je ravno pojedla naša sošolka.  Za trenutek smo vsi sedeli za isto mizo.

Svit Predik, 7.b
8.a
9.a
8.a
(Skupno 79 obiskov, današnjih obiskov 1)