Tradicionalni slovenski zajtrk

Dan slovenske hrane bomo letos obeležili  v petek, 20. 11. 2020. Osrednji dogodek bo tradicionalni slovenski zajtrk, letos jubilejni, že deseti po vrsti. Projekt bo zaradi zapletenih epidemioloških razmer in ob upoštevanju ukrepov za zajezitev širjenja virusne bolezni COVID-19 potekal drugače kot v preteklih letih.

Zajtrk bo potekal na daljavo, in sicer med razredno uro, v petek, 20. 11. 2020, ob 8.30. Ob tej priložnosti smo povabili učence, naj si na ta dan sami ali s pomočjo staršev pripravijo zajtrk, ki bo vključeval živila  tradicionalnega slovenskega zajtrka. To so kruh, maslo, med, mleko in jabolko. Učenci naj si pripravijo  ambient v prijetnem vzdušju, posnamejo fotografijo svojega zajtrka in jo posredujejo razrednikom. Razredniki boste razredni zajtrk na daljavo delili s svojimi učenci ter ostalimi delavci šole, ki se bodo pridružili vašemu razredu.

Slogan letošnjega tradicionalnega slovenskega zajtrka je: Zajtrk z medom – super dan. V ta namen smo se odločili, da na šoli pripravimo kreativni natečaj Medeno ustvarjanje, na temo čebelarstva, čebel in medu. Učenci lahko do ponedeljka, 23.11.2020, pripravite svoj izdelek (navedete  ime izdelka, svoj priimek in ime ter razred) in ga fotografirajte/posnemite ali ga posredujete razrednikom v kakšni drugi elektronski obliki. Torej, učenci – bodite ustvarjalni, posnemite fotografijo, napišite  domišljijsko zgodbo ali opišite svoje izkušnje s čebelami in se morda posnamete pri interpretaciji; narišite risbo, strip, izdelajte maketo; napišite recept, ki vključuje med, in jed pripravite sami ter se pri tem posnemite ali fotografirajte. V ta namen smo ustanovili ocenjevalno komisijo, ki jo sestavljajo: Manca Vojnovič (predsednica), Milan Unkovič, Nataša Rotovnik Sukič, Inge Lužnic in Kaja Rojnik. Zbrane izdelke naj učenci pošljejo razrednikom.

Zmagovalec natečaja bo prislužil nagrado ne le sebi, ampak bo tudi svoje sošolce razveselil s sladkimi medenkami.

Želimo vam  prijetno izvedbo Tradicionalnega zajtrka.

Skrbite zase, za svoje bližnje, predvsem pa ostanite zdravi!

Ravnateljica Lidija Konečnik Mravljak in kolektiv Prve osnovne šole Slovenj Gradec                                                      

(Skupno 69 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost