PRVI ŠOLSKI DAN

PRIHOD UČENCEV od 2. do 6. razreda

Prvi šolski dan | Spletni portal OŠ Žetale

Dragi učenci, spoštovani starši!

Ko prideš, jesen, pobarvaj s pisanimi barvami na mojo stran:»Šola, dober dan! «Skupaj bomo barvali vse šolske dni, skupaj risali mnogotere poti, odkrivali svet v knjigah in v naravi, v nas samih, da se ne bi česa bali. Kajti: »Prva smo mi, Prva niso vsi …«

Prisrčno vas bomo na prvi šolski dan, v torek, 1. septembra, pozdravili na naši Prvi osnovni šoli Slovenj Gradec podružnici Sele-Vrhe.

Upamo, da ste ostali zdravi in lepo preživeli počitnice, doživeli veliko nepozabnih trenutkov in si nabrali energije za novo šolsko leto.

PRVI ŠOLSKI DAN

Začetek pouka v šolskem letu 2020/21 bo za učence od 2. do 6. razreda v torek, 1. 9. 2020. Učenci bodo na ta dan imeli 4 ure pouka (od 8.15 do 11.50).

V šoli bomo poskrbeli za vse priporočene higienske ukrepe in varno učno okolje, kot ga priporoča NIJZ. Med najpomembnejšimi ukrepi NIJZ navaja, naj v šolo prihajajo le zdravi otroci, bolni ostanejo doma. Med učenci je potrebno vzdrževati primerno razdaljo, upoštevati moramo ustrezno higieno umivanja rok, kihanja in kašljanja. Ob vstopu v šolo si učenci razkužijo roke.

Prvi šolski dan bo za prijavljene učence organizirano varstvo vozačev od 6.30 in podaljšano bivanje do 15.40. Za vse učence bo organizirana malica, kosila ta dan ne bo.

Učenci od 2. do 6. razreda, ki ne hodijo v jutranje varstvo (varstvo vozačev), pridejo ob 8.05  pred šolo in pozvonijo.

Učenci prvi šolski dan v šolo prinesejo torbo, beležko, peresnico in copate.

Vozni red šolskih prevozov bo objavljen na šolski spletni strani in poslan po e-pošti staršem najkasneje do ponedeljka, 31. 8. 2020.

POTEK POUKA

V šoli bomo poskrbeli za vse priporočene higienske ukrepe in varno učno okolje, kot ga priporoča NIJZ. Med najpomembnejšimi ukrepi NIJZ navaja, naj v šolo prihajajo le zdravi otroci, bolni ostanejo doma. Med učenci je potrebno vzdrževati primerno razdaljo, upoštevati moramo ustrezno higieno umivanja rok, kihanja in kašljanja.

Vrata v šolo bomo zaklenili. Starši pozvonite, ko pridete po otroka, v  šolske prostore ne vstopate. Otrok si bo ob prihodu v šolo razkužil roke. V šolo naj ne nosi svojih igrač oz. nedogovorjenih stvari.

Pouk se bo pričel ob 8.15 in bo trajal do 11.50. V varstvo vozačev boste otroka pripeljali ob dogovorjeni uri (glede na vašo prijavo). Otroka pripeljete do šole, pozvonite in v prostore šole bo učenca odpeljala učiteljica varstva vozačev.

V popoldanskem času boste lahko prevzeli otroka tako, da pozvonite.

Po koncu pouka učenec odide domov in se ne zadržuje na zunanjih površinah šole. Odvoz učencev bo po urniku od 11.50 dalje.

Za teden od 1. 9. do 4. 9. 2020 NIJZ priporoča nošenje mask tudi za učence od 1. do 5. razreda v skupnih prostorih šole.

Vozni red šolskih prevozov bo objavljen na šolski spletni strani najkasneje do ponedeljka, 31. 8. 2020. Vsi vozači boste še individualno obveščeni o urah prihoda in odhoda.

Vašemu otroku želimo lep in nepozaben vstop v novo šolsko leto, vsi skupaj pa preživite lep preostanek počitnic.

Vse dobro in ostanite zdravi.

SPREJEM PRVOŠOLCEV NA PODRUŽNIČNI ŠOLI SELE-VRHE

Svečan sprejem prvošolcev bo torek, 1. 9. 2020 ob 10.00. Prvošolce lahko spremljata največ dve odrasli osebi.

(Skupno 140 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost